perjantai 20. huhtikuuta 2012

Suunnitelmia ja haaveita

Asuntokauppojen vahvistumisen myötä tuntuu, että jo tehdyt suunnitelmat remontin ja sisustuksen osalta menevät ihan uusiksi - onkohan muille koskaan käynyt niin.. Kokoamaani kuvakansiota katsoessa osa ideoista tuntuu jo ihan kummallisilta, mutta on siellä helmiäkin joukossa.

Muutama päivä on mennyt etsiessä tietoa omakotiasumisesta ja kaikista asioista, jotka olisi hyvä tietää. Mitään suurempaa remonttia ei heti muuton yhteydessä ole tarkoitus tehdä, vaan pieni pintojen siistiminen ja sitten vuoden kuluttua keittiö, saunatilat, vaatehuone ja onhan tässä sitten aikaa keksiä lisää remontoitavaa. Tosin muutama tekninen vempain on tullut teknisen käyttöikänsä päähän ja lienee parasta uusia esimerkiksi lämminvesivaraaja, sillä liian tuoreessa muistissa on appivanhempien kotona tapahtunut samaisen vempaimen hajoaminen ja mittava vesivahinko.

Talo on rakennettu vuonna 1986 ja pinta-alat ovat 105/153 m² ja kuntokartoituksessa ei ilmennyt mitään ongelmia, sehän ei toki tarkoita, etteikö siellä voisi jotain esiin myöhemmin putkahtaa. Tontti on noin 700 m² ja meidän elämään täysin sopivan kokoinen ja paritalosta muuttaessa tuntuu jopa ruhtinaallisen suurelta :) Meidän pieni perheemme mahtuu varmasti hyvin näihin neliöihin.

Seuraavaksi alankin laatia muistilistaa kaikista asioista ja suunnitelmista - muutaman kuvankin voisin tänne jo lätkäistä.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa ja asumiskustannukset pysynee kohtuullisina! Itse en ole omakotitalossa koskaan asunut, mutta viimeksi kun omaa kotia haettiin, niin todettiin, että monessa talossa oli asumiskustannukset pilvissä, kahdelle ihmiselle liian suuret tilat :) (nyt asutaan rivarissa). Koska pääsette muuttamaan?

    VastaaPoista
  2. Yritämme panostaa siihen, että kustannukset pysyvät kaikin puolin kohtuullisina ja remonttilistalla on ilmalämpöpumpun lisäksi myös mahdollisesti ikkunoiden uusiminen.
    Muutamme paritalosta ja sen vastike on ollut lähes 350 €/kk ja tuon alle meidän pitäisi helposti päästä.
    Muutto on edessä juhannuksena, jolloin pieni pintaremonttikin olisi jo tehty.

    VastaaPoista